Vertrouw jij op een expert?

“Misschien dat dit voor anderen zo werkt, maar niet voor mij, hoor!”
Hij keek me geduldig aan en zei toen vriendelijk: “Ik leg het nog een keer uit, want het is echt allemaal mindset.” Waarop hij het me me nog een keer rustig uitlegde.

Mijn Personal Trainer en ik, we zijn weer eens in gesprek!

Deze keer over welke aanpak nu het beste werkte! En ik ging met hem, een zeer ervaren en geduldige PT, in discussie. Want discussiëren doe ik graag, makkelijk en vol verve. Eigenwijs? Mwah…

Ik weet dat ik niet de enige ben, want ik voer dit soort discussies ook geregeld met anderen! Dan gaat het om mijn vakgebied,  mijn expertise, om wat ik oprecht beter weet dan de ander. En dan vind ik discussie vaak toch minder leuk.

Niet dat ik zaken niet uit wil of kan leggen, believe me I can! Maar om het simpele feit dat anderen het soms beter (denken te) weten en ik me dan moet verantwoorden voor mijn advies.

Die vrijdagmiddag was ik me er bewust van en hield ik bij de 2e keer uitleg zowaar mijn mond, waar ik ons beiden mee verraste 😉 Luisteren naar een expert, het makkelijkste om te doen maar het moeilijkste vol te houden.

Wanneer heb jij voor het laatst écht geluisterd naar een expert?